Pečeno pile

Vrijeme pripreme:

1h 30 min.

Autor:

Njam Njam

Termička obrada:

Da

Vrsta mesa:

Piletina

Obrok:

Ručak

Potrebni sastojci:

  • Njam Njam pile težine 1,5 kilograma
  1. Nakon što pile očistite iznutra i izvana te dobro operete, unutrašnjost usolite i pobiberite, a zatim ga uvežite. Pile se veže kako bi se ravnomjerno peklo. Špagu povezujete od vrata preko prsa i bataka te na kraju čvrsto omotajte oko nogica.
  2. Vanjsku stranu povezanog pileta treba lagano nauljiti. To možete učiniti rukama ili specijalnim kistom. Ulje će provoditi temperaturu u rerni pa će koža pileta biti ukusna i hrskava. Sada je još potrebno pile usoliti izvana, a biber je bolje izbjegavati da se na zapali.
  3. Njam Njam pile težine 1,5 kilograma treba peći otprilike sat i po vremena na temperaturi od 220 stepeni. Na kraju ga možete na sto iznijeti u komadu ukrašenog povrćem ili ga izrezati i poslužiti na tanjirima.

Povezani proizvodi

Ostali recepti