Delikatesi za doručak

Dobar doručak osigurava energiju potrebnu da bismo izdržali naporan dan. Doručak može poboljšava sveukupno zdravlje čoveka osiguravajući organizmu hranljive sastojke. Utvrđeno je da se osobe koje redovno doručkuju osjećaju bolje, da su mnogo aktivnije i produktivnije, kako mentalno tako i tjelesno. Preskakanje doručka znači nepotrebno gladovanje organizma, slabljenje koncentracije i sposobnosti za uspješno obavljanje svakodnevnih zadataka.

Goveđi domaći sudžuk

Delikatesi za užinu

Danas je život poprilično užurban zbog čega neredovno jedemo ili pak jedemo previše. Glavna prednost dobre užine je dopunjavanje energijom prije glavnog obroka čime se obezbjeđuje stalna spremnost za svakodnevne izazove, a sprečavaju obilni glavni obroci, gomilanje neželjenih kilograma, pospanost. Izbor užine zavisi od uzrasta, načina života, zdravstvenog stanja, ali dobra užina bi trebalo da sadrži i proteine. Proteini su suštinski bitni da bismo se poslije užine osjećali zaista sitim i snažnim.

Goveđi domaći sudžuk

Delikatesi za večeru

Organizam počinje uveče da se odmara, započinje period regeneracije i stvaranja novih ćelija, imuni sistem se aktivira, u toku noći mnogi enzimi skoro prestaju da se luče. Zato večernji obrok ne sme da bude težak za stomak, već treba da sadrži lake proteine, salate i povrće koje nije skrobno. Dobar izbor za večeru je lagana piletina sa mešanom sezonskom salatom.

    No products found

Delikatesi za hladne plate

Za druženja i specijalne prilike hladne plate su savršen izbor. One predstavljaju uživanje i za oko i za nepce, podstiču dobro raspoloženje, opušten razgovor u kome će svako imati nešto zanimljivo da kaže i tako doprinese prijateljskoj i zabavnoj atmosferi. Takve su i hladne plate, bogatstvom različitih proizvoda omogućavaju svakome da zadovolji svoj ukus.

    No products found

Proizvodi za tople plate

Za prazničnu atmosferu i proslave tople plate su savršen izbor. Svojom raznolikošću predstavljaju uživanje i za oko i za nepce, podstiču dobro raspoloženje, veseli razgovor u kome će svako imati nešto zanimljivo da kaže i tako doprinese slavljeničkoj atmosferi. Takve su i tople plate, bogatstvom različitih proizvoda omogućavaju svakome da zadovolji svoj ukus i uživa u punom zalogaju.

Delikatesi za izazovan dan

Radni dani znaju biti naporni i često ćemo osjetiti manjak energije. Takođe, ukoliko se bavimo sportom povećana potreba za energijom zahtjeva brižljivu ishranu. Posezanje za slatkišima prilikom osjećaja gladi i manjka energije je česta greška. Organi za varenje na hranu sa visokim nivoom kalorija i masnoća troše znatno više energije, zbog čega se osjećaj umora pojačava. Pileći proizvodi su jedni od najboljih izbora kada organizam treba snabdeti energijom, a da pri tome zadržimo osjećaj lakoće, pokretljivosti i izdržljivosti.

    No products found

Proizvodi za druženje

Obrok nije samo sredstvo za ishranu već i prilika da se opustimo uz druženje sa voljenim osobama. Roštilj je zamijenio nekadašnju svetu vatru oko koje su se okupljali ljudi da bi osjetili duh zajedništva. Roštilj je prilika da uživamo u prirodi i provedemo dan na čistom vazduhu. Takođe, porodični ručak nedjeljom je prilika koju danas, u vrijeme kada živimo brzo i sve manje imamo vremena jedni za druge, ne smijemo propustiti da ojačamo porodične veze i ojačamo duh zajedništva.

Dimljeni file