Paprikaš na španski način

Vrijeme pripreme:

45 minuta

Autor:

Njam Njam

Termička obrada:

Da

Vrsta mesa:

Piletina

Obrok:

Ručak

Potrebni sastojci:

  • Njam Njam pile od 1,5 kg
  • 100 g brašna
  • 300 g crnog luka
  • 2 čena bijelog luka
  • 1/2 čaše bijelog vina
  • 3 barena jajeta
  • 50 g prženih badema
  • 2 kašike prezle
  • sjeckani peršun
  • supa
  1. Njam Njam pile isijecite na komade, posolite, poprašite brašnom i propržite na ulju dok ne porumeni. U drugoj šerpi propržite crni luk i jedan čen bijelog luka. Dodajte komade pržene piletine, nalijte vina, poklopite i kuvajte na blagoj vatri.
  2. Za to vrijeme izmrvite žumanca od barenih jaja i pomiješajte sa polovinom pripremljenih badema, prezlom i jednim čenom bijelog luka.
  3. U ovu masu nalijte toplu supu, a onda sve to prelijte preko komada piletine i zatim sve kuvajte još neko vrijeme.
  4. Kad bude gotovo, pospite sjeckanim peršunom, isjeckanim bjelancima barenih jaja i ostatkom isjeckanih badema.

Povezani proizvodi

Ostali recepti