Paprikaš na španski način
Vrijeme pripreme:
45 minuta
Autor:
Njam Njam
Termička obrada:
Da
Vrsta mesa:
Piletina
Obrok:
Ručak
Potrebni sastojci:
- Njam Njam pile od 1,5 kg
- 100 g brašna
- 300 g crnog luka
- 2 čena bijelog luka
- 1/2 čaše bijelog vina
- 3 barena jajeta
- 50 g prženih badema
- 2 kašike prezle
- sjeckani peršun
- supa
- Njam Njam pile isijecite na komade, posolite, poprašite brašnom i propržite na ulju dok ne porumeni. U drugoj šerpi propržite crni luk i jedan čen bijelog luka. Dodajte komade pržene piletine, nalijte vina, poklopite i kuvajte na blagoj vatri.
- Za to vrijeme izmrvite žumanca od barenih jaja i pomiješajte sa polovinom pripremljenih badema, prezlom i jednim čenom bijelog luka.
- U ovu masu nalijte toplu supu, a onda sve to prelijte preko komada piletine i zatim sve kuvajte još neko vrijeme.
- Kad bude gotovo, pospite sjeckanim peršunom, isjeckanim bjelancima barenih jaja i ostatkom isjeckanih badema.