Piletina sa kestenom

Potrebni sastojci:

  • 3 velike kašike umaka od soje;
  • 3 velike kašike meda;
  • 2 velike kašike ulja uljane repice;
  • 600 grama bijelog pilećeg mesa narezanog na trakice;
  • crni biber;
  • 2 čena bijelog luka;
  • 1 velika kašika mljevenog đumbira;
  • 1 vezica mladog luka;
  • 200 grama kuvanog i očišćenog kestena;
  • ¼ šoljica prepečenog indijskog oraščića;
  • 1 mala zelena salata.
  1. Umak od soje i med pomiješajte i stavite sa strane.
  2. Piletinu pobiberite i ubacite u veliku tavu u kojoj ste prethodno zagrijali ulje na srednje jakoj vatri. Pecite je dok ne dobije bronzanu boju.
  3. Zatim smanjite vatru te dodajte sitno nasjeckan bijeli luk i đumbir te miješajte još jednu minutu.
  4. Nakon toga dodajte kestene i pola pripremljenog umaka od soje i meda. Sve zajedno kuhajte dok piletina ne bude gotova.
  5. Zelenu salatu razdvojite u listove, operite te složite na tanjir. Po salati složite meso te pokapajte ostatkom umaka.
  6. Prijatno njamanje!

Ostali recepti