Piletina sa kestenom

Potrebni sastojci:
- 3 velike kašike umaka od soje;
- 3 velike kašike meda;
- 2 velike kašike ulja uljane repice;
- 600 grama bijelog pilećeg mesa narezanog na trakice;
- crni biber;
- 2 čena bijelog luka;
- 1 velika kašika mljevenog đumbira;
- 1 vezica mladog luka;
- 200 grama kuvanog i očišćenog kestena;
- ¼ šoljica prepečenog indijskog oraščića;
- 1 mala zelena salata.
- Umak od soje i med pomiješajte i stavite sa strane.
- Piletinu pobiberite i ubacite u veliku tavu u kojoj ste prethodno zagrijali ulje na srednje jakoj vatri. Pecite je dok ne dobije bronzanu boju.
- Zatim smanjite vatru te dodajte sitno nasjeckan bijeli luk i đumbir te miješajte još jednu minutu.
-
Nakon toga dodajte kestene i pola pripremljenog umaka od soje i meda. Sve zajedno kuhajte dok piletina ne bude gotova.
- Zelenu salatu razdvojite u listove, operite te složite na tanjir. Po salati složite meso te pokapajte ostatkom umaka.
- Prijatno njamanje!