Pileći file u plačinki sa majčinom dušicom

Vrijeme pripreme:

45 minuta

Autor:

Njam Njam

Termička obrada:

Da

Vrsta mesa:

Piletina

Obrok:

Večera

Potrebni sastojci:

  • 1 kg pilećeg filea Njam Njam
  • 150 g oštrog brašna tip 400
  • 6 jaja
  • ulje
  • 1 kašika mješavine začina
  • ½ kašičice soli
  • 500-600 ml mlijeka
  • začini po želji, po želji umak od korejskog kiselog povrća – kimchi
  1. Pileći file Njam Njam isjeći na manje komade, začiniti i pržiti oko 10 minuta.
  2. U odgovarajućoj posudi umutiti brašno, jaja, mlijeko i so, tako da se dobije tijesto kao za palačinke. U tijesto mogu da se ubace začini po želji – origano, majčina dušica. Smjesu ostaviti da odstoji 15 minuta.
  3. U vatrostalnu činiju sipati 4 kašike ulja i zagrijati ga. Na toplo ulje sipati trećinu pripremljene smjese za palačinke, po tijestu poređati proprženo meso, pa ga preliti ostatkom smjese.
  4. Peći 15-20 minuta u zagrijanoj rerni na 210°C.

Povezani proizvodi

Ostali recepti