Pileće jetrice sa povrćem

Vrijeme pripreme:

40 minuta

Autor:

Amra Brkić

Termička obrada:

Da

Vrsta mesa:

Piletina

Obrok:

Ručak

Pileće jetrice sa povrćem

Potrebni sastojci:

  • 500 grama pilećih jetrica Njam Njam,
  • dvije glavice crnog luka,
  • dva češnja bijelog luka,
  • dvije mrkve,
  • dvije paprike crvene,
  • dva paradajza,
  • dva krompira,
  • začini so i biber,
  • suhi začin,
  • ulje ili maslac za prženje.
  1. Izrezati luk nasitno i pržiti na ulju ili maslacu.
  2. Dodati mrkvu, a potom i sitno isjeckane jetrice. Pržiti desetak minuta.
  3. Dodati paprike isjeckane na sitne komade, a potom i krompir i bijeli luk. Staviti začine i, ko voli, malo sos paradajza.
  4. Pustiti da se dinsta i onda u smjesu dodati jednu čašu vode i kuhati još 15 min.
  5. Servirati uz neki prilog, rižu ili tjesteninu.
  6. Prijatno njamanje!

Povezani proizvodi

Ostali recepti