Pileće jetrice sa povrćem
Vrijeme pripreme:
40 minuta
Autor:
Amra Brkić
Termička obrada:
Da
Vrsta mesa:
Piletina
Obrok:
Ručak

Potrebni sastojci:
- 500 grama pilećih jetrica Njam Njam,
- dvije glavice crnog luka,
- dva češnja bijelog luka,
- dvije mrkve,
- dvije paprike crvene,
- dva paradajza,
- dva krompira,
- začini so i biber,
- suhi začin,
- ulje ili maslac za prženje.
- Izrezati luk nasitno i pržiti na ulju ili maslacu.
- Dodati mrkvu, a potom i sitno isjeckane jetrice. Pržiti desetak minuta.
- Dodati paprike isjeckane na sitne komade, a potom i krompir i bijeli luk. Staviti začine i, ko voli, malo sos paradajza.
- Pustiti da se dinsta i onda u smjesu dodati jednu čašu vode i kuhati još 15 min.
- Servirati uz neki prilog, rižu ili tjesteninu.
- Prijatno njamanje!