Pileća krilca u marinadi
Vrijeme pripreme:
50 minuta
Autor:
Njam Njam
Termička obrada:
Da
Vrsta mesa:
Piletina
Obrok:
Ručak

Potrebni sastojci:
- 20 komada „Njam Njam“ pilećih krilaca,
- 2 kašike senfa,
- 2 kašikice meda,
- 2 kašike limunovog soka,
- 1/4 šoljice maslinovog ulja,
- 8 češnja bijelog luka,
- 2 kašike sosa od soje,
- 2 kašikice soli,
- 1 kašikica bibera.
- Pomiješajte senf, med, limunov sok, maslinovo ulje, sitno sjeckani luk i sos od soje u većoj staklenoj ili keramičkoj posudi.
- Začinite solju i biberom.
- Dodajte pileća krilca i dobro pomiješajte.
- Pokrijte posudu i stavite je u frižider na bar 2h (po mogućnosti 24h prije pripreme).
- Krilca peći na roštilju ili u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 45 minuta!
- Njam Njam!