Pikantna piletina

Vrijeme pripreme:

40 minuta

Autor:

Njam Njam

Termička obrada:

Da

Vrsta mesa:

Piletina

Obrok:

Ručak

Potrebni sastojci:

  • 500 g Njam Njam pilećih prsa,
  • 2 jajeta,
  • 100 g kajmaka,
  • 150 ml piva,
  • malo mlijeka,
  • prezle,
  • ulje,
  • senf,
  • so,
  • biber,
  • suvi biljni začin.
  1. Njam Njam pileća prsa isijecite na tanje šnicle. Senfom premažite šnicle sa svake strane, posolite, pobiberite i pospite suvim biljnim začinom. Sitno isjeckan bijeli luk stavite preko svake šnicle, prelijte s malo mlijeka i ostavite u frižideru da odstoji.
  2. Prije pohovanja, odstranite luk sa pilećih šnicli, pa ih uvaljajte u brašno, jaje i prezle. Pržite ih na zagrijanom ulju s obje strane dok porumene.
  3. Poslije pohovanja, piletinu stavite u podmazani pleh, pospite s malo peršuna, na svako parče stavite malo kajmaka, nalijte pivom i ostavite u rerni da se zapeče 15-20 minuta.
    Prijatno namanje!

Povezani proizvodi

Ostali recepti