Pikantna piletina
Vrijeme pripreme:
40 minuta
Autor:
Njam Njam
Termička obrada:
Da
Vrsta mesa:
Piletina
Obrok:
Ručak

Potrebni sastojci:
- 500 g Njam Njam pilećih prsa,
- 2 jajeta,
- 100 g kajmaka,
- 150 ml piva,
- malo mlijeka,
- prezle,
- ulje,
- senf,
- so,
- biber,
- suvi biljni začin.
- Njam Njam pileća prsa isijecite na tanje šnicle. Senfom premažite šnicle sa svake strane, posolite, pobiberite i pospite suvim biljnim začinom. Sitno isjeckan bijeli luk stavite preko svake šnicle, prelijte s malo mlijeka i ostavite u frižideru da odstoji.
- Prije pohovanja, odstranite luk sa pilećih šnicli, pa ih uvaljajte u brašno, jaje i prezle. Pržite ih na zagrijanom ulju s obje strane dok porumene.
-
Poslije pohovanja, piletinu stavite u podmazani pleh, pospite s malo peršuna, na svako parče stavite malo kajmaka, nalijte pivom i ostavite u rerni da se zapeče 15-20 minuta.
Prijatno namanje!