Njam Njam kalcona

Vrijeme pripreme:

60 minuta

Autor:

Njam Njam

Termička obrada:

Da

Vrsta mesa:

Piletina

Obrok:

Večera, Užina

Njam Njam kalcona

Potrebni sastojci:

  • 2 čena bijelog luka,
  • 1/2kg mljevenog pilećeg mesa ili sitno sjeckanog pilećeg filea „Njam Njam“,
  • 5-6 većih šampinjona,
  • 180 ml soka od paradajza,
  • 1 kašika suvog bosiljka,
  • tijesto za picu,
  • rendani parmezan ili mocarela.
  1. U tiganj sipajte maslinovo ulje, propržite bijeli luk i dodajte samljeveno pileće meso „Njam Njam“.
  2. Kada je meso gotovo i sva voda koju je meso pustilo je isparila, dodajte kašiku bosiljka, šampinjone isjeckane na listiće i sok od paradajza koji će smjesi dati kompaktnost i dodati italijanski ukus. Ostavite da prokuva 3-4 min.
  3. Tijesto za picu podijelite u nekoliko loptica, veličine po izboru – zavisi kolike želite da vam budu kalcone. Razvucite tijesto u krug, na sredinu nanesite smjesu, pospite parmezanom ili mocarelom. Preklopite tijesto, pritiskajući prstima zatvorite da vam ne bi iscurio sos.
  4. Pecite 12 minuta u rerni zagrijanoj na 220 stepeni.
  5. Izvadite, pustite da se ohladi i... Prijatno njamanje!

Povezani proizvodi

Ostali recepti