Njam Njam kalcona
Vrijeme pripreme:
60 minuta
Autor:
Njam Njam
Termička obrada:
Da
Vrsta mesa:
Piletina
Obrok:
Večera, Užina

Potrebni sastojci:
- 2 čena bijelog luka,
- 1/2kg mljevenog pilećeg mesa ili sitno sjeckanog pilećeg filea „Njam Njam“,
- 5-6 većih šampinjona,
- 180 ml soka od paradajza,
- 1 kašika suvog bosiljka,
- tijesto za picu,
- rendani parmezan ili mocarela.
- U tiganj sipajte maslinovo ulje, propržite bijeli luk i dodajte samljeveno pileće meso „Njam Njam“.
- Kada je meso gotovo i sva voda koju je meso pustilo je isparila, dodajte kašiku bosiljka, šampinjone isjeckane na listiće i sok od paradajza koji će smjesi dati kompaktnost i dodati italijanski ukus. Ostavite da prokuva 3-4 min.
- Tijesto za picu podijelite u nekoliko loptica, veličine po izboru – zavisi kolike želite da vam budu kalcone. Razvucite tijesto u krug, na sredinu nanesite smjesu, pospite parmezanom ili mocarelom. Preklopite tijesto, pritiskajući prstima zatvorite da vam ne bi iscurio sos.
- Pecite 12 minuta u rerni zagrijanoj na 220 stepeni.
- Izvadite, pustite da se ohladi i... Prijatno njamanje!