Pileći file u plačinki sa majčinom dušicom
Vrijeme pripreme:
45 minuta
Autor:
Njam Njam
Termička obrada:
Da
Vrsta mesa:
Piletina
Obrok:
Večera

Potrebni sastojci:
- 1 kg pilećeg filea Njam Njam
- 150 g oštrog brašna tip 400
- 6 jaja
- ulje
- 1 kašika mješavine začina
- ½ kašičice soli
- 500-600 ml mlijeka
- začini po želji, po želji umak od korejskog kiselog povrća – kimchi
- Pileći file Njam Njam isjeći na manje komade, začiniti i pržiti oko 10 minuta.
- U odgovarajućoj posudi umutiti brašno, jaja, mlijeko i so, tako da se dobije tijesto kao za palačinke. U tijesto mogu da se ubace začini po želji – origano, majčina dušica. Smjesu ostaviti da odstoji 15 minuta.
- U vatrostalnu činiju sipati 4 kašike ulja i zagrijati ga. Na toplo ulje sipati trećinu pripremljene smjese za palačinke, po tijestu poređati proprženo meso, pa ga preliti ostatkom smjese.
- Peći 15-20 minuta u zagrijanoj rerni na 210°C.