Porodična Njam Njam kalcona

Autor:

Njam Njam

Termička obrada:

Da

Vrsta mesa:

Piletina

Obrok:

Večera

Potrebni sastojci:

  • 2 čena bijelog luka,
  • 1/2 kg mljevenog ili sitno sjeckanog Njam Njam pilećeg filea,
  • 5-6 većih šampinjona,
  • 180 ml soka od paradajza,
  • 1 kašika suvog bosiljka,
  • tijesto za picu,
  • rendani parmezan ili mocarela.
  1. U tiganj sipajte maslinovo ulje, propržite bijeli luk i dodajte samljeveno pileće bijelo meso. Kada je meso gotovo i sva voda koju je meso pustilo isparila, dodajte kašiku bosiljka, šampinjone isjeckane na listiće i sok od paradajza koji će smjesi dati kompaktnost i italijanski ukus. Ostavite da prokuva 3-4 min.
  2. Tijesto za picu podijelite u nekoliko loptica, veličine po izboru – zavisi kolike želite da vam budu kalcone. Razvucite tijesto u krug, na sredinu nanesite smjesu, pospite parmezanom ili mocarelom. Preklopite tijesto pritiskajući prstima ga zatvorite da vam ne bi iscurio sos. Pecite 12 min. u rerni zagrijanoj na 220 stepeni.

Povezani proizvodi

Ostali recepti